Pool Szakág hivatalos oldala

"SZUPERKUPA" KIÍRÁSA
a 2019. évi szezonra

A SZUPERKUPA meghívásos verseny!

A SZUPERKUPA teljes díjazásának 50 %-a a ranglista 1-32. helyezettek között kerül kiosztásra, függetlenül attól, hogy a versenyző mennyi versenyt teljesített!

A másik 50 %-a, a SZUPERKUPA versenyre kerül kiosztásra az alábbiak alapján:

 • A 2018.12.07-08. (szombat-vasárnap) napon megrendezésre kerülő 2 napos versenyen a ranglista legjobb 32 játékosa indulhat. 
 • A SZUPERKUPA-ra azok a versenyzők kvalifikálják magukat, akik a 2019. évi pontszerző versenyek (6 db) közül legalább 5 versenyen elindultak és ott a mérkőzéseiket a kiírás alapján lejátszották. Amennyiben a versenyző nem rendelkezik az 5 darab pontszerző verseny teljesítésével - függetlenül a ranglistán elfoglalt helyezésétől - nem nevezhet a SZUPERKUPA hétvégére.
 • A ranglistán elért, azonos pontszám alapján a több versenyen szerepelt versenyző van előnyösebb pozícióban, de amennyiben itt is egyenlőség lép fel, akkor a frame átlag alapján dől el a végső sorrend, vagy végül a több nyert frame dönt.

A lebonyolítás rendje: 

 • A versenyen kiemelés nincs. 
 • A versenyre nevezési díj nincs.
 • Váltott kezdés.
 • A verseny Dupla KO rendszerben kerül lebonyolításra.
 • Ezt követően a legjobb 16 versenyző egyenes ágon jut el a döntőig.
 • A versenyen szombaton a 8-as játék szabályait alkalmazzuk. Végig 6 nyert frame.
 • A versenyen vasárnap a 10-es játék szabályait alkalmazzuk.  Végig 7 nyert frame.
 • A SZUPERKUPÁN nincs pontozás.
 • A SZUPERKUPA hétvégén a játéknapokon mindenki elhagyhatja a verseny helyszínt, aki aznapra befejezte a játékot. 
 • A versenyzők díjazása a Mesterek Tornája versenyt követő záróbanketten történik ! 

A verseny támogatása: 

 • A szombati és a vasárnapi versenyek eredményei a ranglista pontozási rendszer alapján kerül kiszámításra. A két nap eredményeit összesítjük, és így alakul ki a SZUPERKUPA végeredménye.
 • A végeredmény alapján minden nevezett versenyző (32 fő) támogatásban részesül, aki részt vesz a Szuperkupa versenyeken. (Csak 1 napon történő indulásesetén a támogatás mértéke: 50 %.
 • A teljes támogatás a 2019. évi pontszerző versenyek (6 db) nevezési díjai.
 • A folyamatosan emelkedő támogatási alap a főoldalon folyamatosan frissítésre kerül. 
 • Pénz támogatásra csak az a versenyző jogosult, aki megjelenik a díjátadó Gálán.
helyezés támogatás összege
1. hely ~ 15 %
2. hely ~ 10 %
3. hely ~ 6 %
4. hely ~ 5 %
5. hely ~ 4 %
9. hely
~ 3 %
17. hely
~ 2 %
25. hely
~ 1 %

ÖLTÖZKÖDÉSI ELŐÍRÁS:
Az öltözéknek illeszkednie kell a verseny színvonalához, tisztának, megfelelőnek és jó állapotúnak kell lennie.
Cipő: Sötét egyszínű, elegáns, tiszta, ápolt, bőr vagy műbőr öltönycipő vagy ilyen sportcipő viselése is lehetséges. A cipőfűzőnek a cipő színével azonos színűnek kell lennie. Szandál, papucs viselése nem megengedett.
Nadrág: Bármilyen színű lehet, azonban kizárólag szövet anyagból készített (nem farmer!), egyszínű és minta nélküli elegáns nadrág lehet. A nadrágon nem lehetnek szegecsek, láncok vagy oldalzsebek a comb alatt. A nadrágnak a teljes feneket takarnia és a csípőre illeszkednie kell, azt lehetőleg övvel kell viselni. Rövid nadrág viselése nem megengedett. Nők nadrág helyett legalább térdig érő fekete szoknyát is viselhetnek.
Felsőrész: A felsőrész bármilyen szabású és színű lehet, feltéve, hogy rövid vagy hosszú ujjú galléros ing vagy galléros póló. Egyenes nyakú (garbó típusú) ing vagy polo is viselhető. A felsőrésznek elég hosszúnak kell ahhoz lennie, hogy amennyiben a versenyző az asztal fölé hajol, ne látszódjon ki e miatt a felsőrész alól a testrésze. Amennyiben hűvös van a teremben, pulóvert (kapucni nélkül) lehet viselni.

VERSENYÖLTÖZET ELLENŐRZÉSE:
A versenyzők versenyöltözetét a versenyigazgató ellenőrizheti, aki dönthet arról, hogy adott öltözetet megítélése szerint nem tekinti alkalmasnak a versenyen való részvételre. Az előírtaknak nem megfelelő, illetve a versenyszervezők által jóvá nem hagyott öltözék esetén a játékos nem vehet részt a versenyen. Az eseményt jegyzőkönyvezni kell.

TIME OUT:
A versenyeken a mérkőzések alatt maximum 1x5 perc "time out" (pihenő idő) kérésére van lehetőség. A mérkőzések folyamán csak egyszeri alkalommal lehet időt kérni játékosonként. Az időkérést minden játékos a frame kezdését megelőzően tudja kikérni, annak időtartama maximum 5 perc. A későn érkező versenyző minden megkezdett három perc késedelem után 1 frame veszteséget szenved ! Időkérés esetén a játék megállításának idejét fel kell jegyezni. A pihenőidőt bármelyik frame végén ki lehet kérni. Az időkérés alatt a dohányzás és a szeszes ital fogyasztása TILOS, a szabályt megszegőket -1 frame büntetéssel kell sújtani.

KÉSÉS:
A verseny vezetője szólítja a játékosokat a következő mérkőzésükhöz. A játékosnak 10 perce van, hogy megjelenjen az asztalnál, és készen álljon a mérkőzésre. Amennyiben az 10. perc végéig nem érkezik meg az egyik versenyző, ellenfelének kötelezően értesítenie kell erről a csapatvezetőt, aki újból szólítja a játékost. A későn érkező versenyző minden megkezdett három perc késedelem után 1 frame veszteséget szenved ! Összesen 20 perc késedelem esetén a késő versenyző elvesztette a mérkőzést.

ÓVÁS:
Óvást lehet benyújtani írásban a versenyigazgató részére, akár a verseny közben is. Az óvás díja 3.000.-Ft. Az óvás elfogadása esetén az óvási díj visszafizetésre kerül.

EGYÉB:
A versenyeken a EPBF  hatályos szabályzata és az MBSZ szabályzatai az irányadóak. Egyedi esetekben más szabályok is alkalmazhatók, de azt a szakág hivatalos honlapján közzé kell tenni.

        

"10-es" játék szabályai a 2019. évi versenyekhez:

 • Kezdeni a homlokvonal mögött, a bejelölt 1/3 méretű külső (nem középső) területről lehet.
 • A 10-es golyó elhelyezhető a zsebben kombinációs, szabályos lökéssel, de ebben az esetben visszakerül a tőpontra.
 • A versenyző akkor nyeri a játékot, ha szabályosan a 10-es golyót a játék végén (utolsó golyóként) löki a bemondott zsebbe.

Pool Szakág Facebook
TÁMOGATÓINK
PARTNEREINK