Pool Szakág hivatalos oldala

"MESTEREK TORNÁJA" KIÍRÁSA
a 2019. évi szezonra

Mesterek Tornája meghívásos verseny!

 • A 2018.12.15. (vasárnap) napon megrendezésre kerülő  versenyen a ranglista legjobb 16 játékosa indulhat. 
 • Az aktuális ranglista helyezések alapján minden versenyző sorszámot húzva kerül az előre megadott sorszámú helyre (csoportba) beírásra. 
 • A ranglistán elért, azonos pontszám alapján a több versenyen szerepelt versenyző van előnyösebb pozicíóban, de amennyiben itt is egyenlőség lép fel, akkor a frame átlag alapján dől el a végső sorrend, vagy végül a több nyert frame dönt.

A lebonyolítás rendje: 

 • A versenyen kiemelés nincs. 
 • A versenyre nevezési díj nincs.
 • Nyílt sorsolással mindenki kihúzza a saját helyét.
 • A versenyen a 10-es játék szabályait alkalmazzuk.
 • A játék végig 7 nyert frame-ig tart.
 • A versenyt 4x4 fős csoportban, körmérkőzésekkel szervezzük.
 • Csoportonként a csoportgyőztesek (az eredmények alapján) a főág 1-4 helyére kerülnek.
 • A csoportok 2. helyezettjei, sorszám húzás útján kerülnek párosításra a csoport első helyezettek mellé úgy, hogy az azonos csoportból továbbjutó versenyzők az első körben nem kerülhetnek összesorsolásra.
 • Ezt követően a legjobb 8 versenyző egyenes ágon jut el a döntőig.
 • A Mesterek Tornája versenyen nincs pontozás. 
 • A III. helyezést ki kell játszani.

A verseny támogatása (300.000 Ft):  

 • A Mesterek Tornája eredményhirdetésére a döntőt követő Gála Vacsorán és ünnepélyes díjkiosztón kerül sor.
 • Pénz támogatásra csak az a versenyző jogosult, aki megjelenik a díjátadó Gálán.
helyezés támogatás összege
I. hely 70.000 Ft
II. hely 40.000 Ft
III. hely 30.000 Ft
IV. hely 20.000 fT
V. hely 15.000 Ft
IX. hely 10.000 Ft

A versenyeken a EPBF  hatályos szabályzata és az MBSZ szabályzatai az irányadóak. 
Egyedi esetekben más szabályok is alkalmazhatók, de azt a szakág hivatalos honlapján közzé kell tenni.

ÖLTÖZKÖDÉSI ELŐÍRÁS:
Az öltözéknek illeszkednie kell a verseny színvonalához, tisztának, megfelelőnek és jó állapotúnak kell lennie.
Cipő: Sötét egyszínű, elegáns, tiszta, ápolt, bőr vagy műbőr öltönycipő vagy ilyen sportcipő viselése is lehetséges. A cipőfűzőnek a cipő színével azonos színűnek kell lennie. Szandál, papucs viselése nem megengedett.
Nadrág: Bármilyen színű lehet, azonban kizárólag szövet anyagból készített (nem farmer!), egyszínű és minta nélküli elegáns nadrág lehet. A nadrágon nem lehetnek szegecsek, láncok vagy oldalzsebek a comb alatt. A nadrágnak a teljes feneket takarnia és a csípőre illeszkednie kell, azt lehetőleg övvel kell viselni. Rövid nadrág viselése nem megengedett. Nők nadrág helyett legalább térdig érő fekete szoknyát is viselhetnek.
Felsőrész: A felsőrész bármilyen szabású és színű lehet, feltéve, hogy rövid vagy hosszú ujjú galléros ing vagy galléros póló. Egyenes nyakú (garbó píusú) ing vagy poló is viselhető. A felsőrésznek elég hosszúnak kell ahhoz lennie, hogy amennyiben a versenyző az asztal fölé hajol, ne látszódjon ki e miatt a felsőrész alól a testrésze. Amennyiben hűvös van a teremben, pulóvert (kapucni nélkül) lehet viselni.

VERSENYÖLTÖZET ELLENŐRZÉSE:
A versenyzők versenyöltözetét a verseny vezetője ellenőrizheti, akik dönthet arról, hogy adott öltözetet megítélése szerint nem tekint alkalmasnak a versenyen való részvételre. Az előírtaknak nem megfelelő, illetve a versenyszervezők által jóvá nem hagyott öltözék esetén a játékos nem vehet részt a versenyen. Az eseményt jegyzőkönyvezni kell.

TIME OUT:
A versenyeken a mérkőzések alatt maximum 1x5 perc "time out" (pihenő idő) kérésére van lehetőség. A mérkőzések folyamán csak egyszeri alkalommal lehet időt kérni játékosonként. Az időkérést minden játékos a frame kezdését megelőzően tudja kikérni, annak időtartama maximum 5 perc. A későn érkező versenyző minden megkezdett három perc késedelem után 1 frame veszteséget szenved ! Időkérés esetén a játék megállításának idejét fel kell jegyezni. A pihenőidőt bármelyik frame végén ki lehet kérni. Az időkérés alatt a dohányzás és a szeszes ital fogyasztása TILOS, a szabályt megszegőket -1 frame büntetéssel kell súlytani.

KÉSÉS:
A verseny vezetője szólítja a játékosokat a következő mérkőzésükhöz. A játékosnak 10 perce van, hogy megjelenjen az asztalnál, és készen álljon a mérkőzésre. Amennyiben az 10. perc végéig nem érkezik meg az egyik versenyző, ellenfelének kötelezően értesítenie kell erről a csapatvezetőt, aki újból szólítja a játékost. A későn érkező versenyző minden megkezdett három perc késedelem után 1 frame veszteséget szenved ! Összesen 20 perc késedelem esetén a késő versenyző elvesztette a mérkőzést.

ÓVÁS:
Óvást lehet benyújtani írásban a versenyigazgató részére, akár a verseny közben is. Az óvás díja 3.000.-Ft. Az óvás elfogadása esetén az óvási díj visszafizetésre kerül.

EGYÉB:
A versenyeken a EPBF  hatályos szabályzata és az MBSZ szabályzatai az irányadóak. Egyedi esetekben más szabályok is alkalmazhatók, de azt a szakág hivatalos honlapján közzé kell tenni.

        

"10-es" játék szabályai a 2019. évi versenyekhez:

 • Kezdeni a homlokvonal mögött, a bejelölt 1/3 méretű külső (nem középső) területről lehet.
 • A 10-es golyó elhelyezhető a zsebben kombinációs, szabályos lökéssel, de ebben az esetben visszakerül a tőpontra.
 • A versenyző akkor nyeri a játékot, ha szabályosan a 10-es golyót a játék végén (utolsó golyóként) löki a bemondott zsebbe.

Pool Szakág Facebook
TÁMOGATÓINK
PARTNEREINK